Over mijn AITIA methode

Groeibegeleiding door zelfkennis, spiegeling en resonantie

Je voelt de nood om je te ontplooien. Je wil je bewust worden van je mogelijkheden en valkuilen. Je wil groeien en je levenskwaliteit verhogen, zowel innerlijk als uiterlijk. Op basis van je geboortedatum maak ik een profielafbeelding met de psychologische tarot. Dit geboorteprofiel spiegelt je wie je in essentie bent en laat je ontdekken wat je missie is, welke je talenten en uitdagingen, je conflicten en je sleutels.En nog zoveel meer!

Verloop van een sessie

Vóór de sessie maak ik je bovengenoemd geboorteprofiel op. Het toont je innerlijke schatkamers, desgewenst ook die van je relatie of je familie. Dit profiel kan ten allen tijde dienen ter opheldering bij een probleemstelling.

 

Een sessie zelf begint steeds met LUISTEREN. Luisteren naar wat jouw vraag is of die van jullie beiden, wat er prioritair wil gezien worden. Immers, de vraag trekt het antwoord aan. 

 

Als dat helder is, zie ik erop toe een veilige omgeving te creëren zodat we ons goed in ons lijf voelen. Op deze manier kan je helemaal in het hier en nu aanwezig zijn. Dit werk doe ik met aangepaste fysieke oefeningen van de Félicitée methode.

 

Vervolgens kunnen we, naargelang de vraag, spiertesten om je onderbewuste te bevragen, verder ingaan op je profiel of andere tools aanwenden om bij de kern te komen van wat er aandacht vraagt. De uitleg hierover vind je bij "de gebruikte methoden" hieronder.

 

Hoe een sessie wordt afgerond is heel individueel maar gebeurt steeds in welbevinden met eventueel een samenvatting van de geziene inzichten, de  te ondernemen acties of afspraken.

In de praktijk

  • Een sessie duurt gemiddeld 2u-2u30 om in alle rust te kunnen werken.
  • 1 uur kost 60€
  • Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag en de nodige tijd om tot opheldering te komen.

De gebruikte methoden

Met Aitia heb ik verschillende methoden voor jou samengebracht. Mijn aanpak bestaat erin om je eerst veilig en goed in je lijf te doen voelen zodat je helemaal aanwezig bent en dicht bij jezelf. Verder gebruik ik een profiel op basis van je geboortedatum. Dit geboorteprofiel biedt een structuur met kaarten uit de tarot van Marseille. Deze kaarten tonen je stukken van jezelf die je bewust herkent en andere die je gaandeweg misschien bent vergeten. De kaarten zijn archetypen waaraan jij jouw betekenis geeft. Er ontstaat zo een dialoog tussen wat je bewust weet en wat nog onbewust is. Ik werk hier met de inzichten van het moderne, psychologische gebruik van de Tarot bij A. Jodorowsky, D. Roussel, G. Colleuil, G. Athias en A. Tranvouëz. De tarot dient dus niet om de toekomst te voorspellen. Maar wel om inzicht te verkrijgen in jezelf en je relatie met de anderen en het universum zodat je bewustere keuzen kan maken in je leven, waardoor jij jouw toekomst anders vorm zal geven. Ook gebruik ik spiertesten, om je onbewuste te bevragen, sommige vragen te onderzoeken en antwoorden te bevestigen volgens de protocollen van de MIR- methode of een ander frame. Naargelang de uitkomst, gebruik ik nog andere methoden zoals stamboomwerk, psychobiologische decodering, Emotional Freedom Techniques, Ho'oponopono, Innerlijk Kind werk, de Félicitée Methode of andere inzichtskaders zoals die van Janosh, bloesemremedies , transactionele analyse, geweldloze en verbindende communicatie, ... 

Ik laat me hier leiden door mijn intuïtie, mijn lang traject aan ervaring en kennis uit mijn opleidingen. In de veilige ruimte die ontstaat rond jou en mij, verhoogt de bewustzijnsvibratie en de helderheid om jezelf waar te nemen. Zo kan je oude ballast (h)erkennen, loslaten en vergeven zodat je je weg in het leven weer vindt.

Aitia biedt zowel welbevinden als inzicht in jouw problematieken en mogelijkheden. Ik zet Aitia in bij individuele sessies, bij sessies met koppels en groepen. Aitia wordt ook toegepast in transformerende cursussen, waarbij elk van de deelnemers beroep kan doen op de groepsenergie, wat zijn of haar eigen individuele ontwikkelingsgang bevordert.

Wat betekent AITIA ?

Aitia staat voor Aanpak op basis van Intuïtie en de psychologische Tarot naar jouw Identiteit en Autonomie. Aitia is een palindroom, een keerwoord dat in beide richtingen kan worden gelezen.

 

"Men kan niemand iets aanleren.

Men kan hem slechts helpen het antwoord te vinden

in het binnenste van hemzelf."

[Galileo Galileï]


Een getuigenis

"Ik stuur je hier mijn getuigenis, recht uit mijn hart! 

Lieve Fabienne, Na de allereerste sessie bij jou, ben ik buitengekomen en besefte ik dat dit gebeuren als een godsgeschenk was. Ik ben jaren opgegroeid met kinesiologie, wat ik altijd al fantastisch vond, maar deze combinatie met jouw Aitia methode, is werkelijk van een andere orde. Het is fantastisch om te voelen hoe jij alles zo mooi en puur begeleidt tot in mijn diepste kern om zo alle facetten van mijn ziel en persoonlijkheid te leren kennen; zoals ook mijn schaduwzijden. Naar mijn gevoel is deze methode een sneltrein naar bewustwording en naar volledige ontplooiing van je wezen en je ziel! Bedankt Fabienne om mij te begeleiden op dit bijzondere traject in mijn leven!"